TEIGINIO COGITO ERGO SUMLEGITIMIŠKUMO PROBLEMA - Alvydas Noreika (Problemos, 2000)
Šiame straipsnyje aptariama karteziškojo teiginio cogito ergo sum legitimiškumo problema (ar ryšys tarp cogito ir sum pažįstamas intuicija, ar dedukcija, t. y. ar teiginys cogito ergo sum - silogizmas, ar ne?), jos susiformavimo prielaidos bei jos vieta bendrame R. Descartes’o filosofijos kontekste. Be to, straipsnyje išryškinamos teiginio cogito ergo sum legitimiškumo problemos sąsajos su substancialistiniu mąstymu. Raktažodžiai: intelektas, intuicija, dedukcija, silogizmas, substancija