FENOMENUL SINONIMIEI ÎN TERMINOLOGIA DIN DOMENIUL BIOINGINERIEI MEDICALE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2019)
În lucrare ne propunem să examinăm noțiunea de sinonimie în limbajele specializate și modul în care este percepută în raport cu principiul univocității dintre desemnare și concept, principiu fundamental pentru studiul terminologiei. Analiza exemplelor furnizate are scopul de a ilustra manifestarea și distribuirea sinonimelor în terminologia din domeniul bioingineriei medicale și rolul fenomenului în comunicarea specializată în acest domeniu. Cuvinte-cheie: terminologie, termen, limbaj specializat, sinonimie, echivalență, desemnare, concept.