TEHLİKELİ İŞ SİSTEMLERİNDEKİ GÜVENLİK YÖNETİMİ İÇİN KURAL-TABANLI BİR SİSTEM YAKLAŞIMI - Ercüment N. DİZDAR; Mustafa KURT (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1998)
Teknolojideki gelişmeler iş sisteminde insana daha fazla değer vermeyi ve daha fazla yatırımı gerekli kılmıştır. Bunun sonucunda karşımıza şu problem çıkmıştır; acaba insanların maruz kalabilecekleri kazaları önceden tahmin edip, alınacak tedbirler ile bu kazaları önlemek mümkün müdür? Yapılan çalışmada, tehlikeli iş sistemlerindeki işletmelerin önündeki dönemler bazında departmanlarında meydana gelebilecek olası iş kazalarının önceden tahmini için bir sistem önerisi geliştirilmiştir. Geliştirilen sistemin geçerliliği üretim endüstrisindeki tehlikeli iş sisteminde uygulanarak ispatlanmıştır.