BOŞ ZAMAN PAZARLAMASI KAPSAMINDAKİ FAALİYETLERE GENEL BİR BAKIŞ - Ferahnur ÖZGÖREN ŞEN; M. Yaman ÖZTEK (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2017)
Amaç: Sanayi Devrimi ile ülkelerin milli gelirlerinde meydana gelen artışın kişisel gelirlere yansıması kişilerin; kültür, spor, eğlence, turizm ve hobiler gibi boş zaman faaliyetleri için harcadıkları miktarı ve zamanı arttırmıştır. Kişiler, boş zamanlarında geçirecekleri faaliyetlerin seçiminde özgürdür ve kişilerin, boş zamanlarını geçirecekleri faaliyetler çok çeşitlidir. Kişiyi, boş zaman faaliyetlerinin seçimine ikna etme görevi ise yüksek derecede pazarlama becerisi gerektirmektedir. Bu bağlamda çok sayıda işletme kişilerin boş zamanı ve harcanabilir geliri için rekabet etmektedir. Buradan hareketle çalışma, pazarlamaya konu olan boş zaman faaliyetleriyle ilgili genel bir bilgi verme amacı taşımaktadır.Yöntem: Çalışma kapsamında boş zaman pazarlaması konusu kavramsal olarak ele alınarak boş zaman pazarlaması kapsamındaki faaliyetler ile ilgili literatür incelemesi yapılmıştır.