مدل پارادایم نظری مدیریت دانش شخصی کتابداران کتابخانه‌های عمومی - اورانوس تاج‌الدینی; یوسف اسفندیارپور; علی سادات موسوی (علوم و فنون مدیریت اطلاعات, 2017)
هدف: هدف این پژوهش ارائه مدل پارادایم نظری مدیریت دانش شخصی متخصصین علم اطلاعات و دانش‌شناسی کتابخانه‌های عمومی استان کرمان است.روش‌شناسی: روش انجام پژوهش حاضر کیفی است و با استفاده از نظریه زمینه‌ای انجام‌ شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه متخصصین علم اطلاعات و دانش‌شناسی کتابخانه‌های عمومی استان کرمان بوده و برای نمونه‌گیری از روش گلوله برفی استفاده‌ شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش مصاحبه عمیق می‌باشد. برای تعیین روایی و پایایی پژوهش حاضر از روش ارزیابی لینکولن و گوبا استفاده گردید و داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها پس از گردآوری، رمزگذاری و تجزیه‌و‌تحلیل شده‌اند.یافته‌ها: یافته های این پژهوش حاکی از آن است که از تجزیه و تحلیل کد‌های حاصله از مصاحبه‌ها شرایط علی، پدیده، زمینه‌ها و شرایط، راهبردها و پیامدهای مدیریت دانش شخصی کتابداران کتابخانه‌های عمومی کرمان و رابطه بین محورها و مقوله‌های فرعی حاصله استخراج می‌شود که این امر منتج به کشف مقوله اصلی یعنی مدیریت دانش شخصی گردید. نتیجه‌گیری: بدون شک موفقیت متخصصین علم اطلاعات ودانش‌شناسی برای مدیریت دانش شخصی خود درگرو برون‌سپاری دانش موجود در ذهن آن‌هاست. عواملی که بر مدیریت دانش شخصی در کتابخانه‌های عمومی مؤثرند و برای مدیریت دانش شخصی ضروری هستند دانستن مکان دانش، دانستن طرز دسترسی به دانش، دسترسی به اطلاعات مرتبط و مناسب، تلخیص و آماده‌سازی دانش با توجه به بسترهای شغلی، اطلاعات عملیاتی – کاربردی و تصمیمات مبتنی بر دانش متخصصین علم اطلاعات ودانش شناسی این کتابخانه‌هاست.