SMDO algoritması ile iki serbestlik dereceli FOPID kontrol çevrimi tasarımı - Abdullah Ateş; Celaleddin Yeroğlu (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2016)
Bu yayın, kesir dereceli PID kontrolörlü iki serbestlik dereceli kontrol yapısında, olasılıksal çok parametreli sapma optimizasyon algoritmasını kullanan bir tasarım yöntemi sunmaktadır. Bu kontrol yapısı, feedback (geribesleme), feed-forward (ileri besleme) ve component separated (bileşenlerine ayrılmış) tipi iki serbestlik dereceli kontrol çevrimleri için uygulanmış ve kontrolör parametreleri optimizasyon algoritması ile elde edilmiştir. Daha sonra bu üç kontrol çevriminin performansları karşılaştırılmıştır.