ارتباط احساس تعلق به مدرسه و موفقیت تحصیلی در دانش‌آموزان ورزشکار: بررسی نقش میانجی‌گری سرسختی تحصیلی - مهلا یزدان پور; جعفر برقی مقدم; حسام الدین میرصمدی (مطالعات روان‌شناسی ورزشی, 2019)
پژوهش حاضر با هدف ارتباط احساس تعلق به مدرسه و موفقیت تحصیلی در دانش‌آموزان ورزشکاران با نقش میانجی‌گری سرسختی تحصیلی اجرا گردید. روش پژوهش کاربردی از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعۀ آماری پژوهش کلیۀ دانش‌آموزان شرکت‌کننده در سی و ششمین دوره مسابقات ورزشی دانش‌آموزان کشور در شهر قم بود. گردآوری اطلاعات به صورت میدانی و با استفاده از ابزار پرسشنامه بود. نتایج نشان داد احساس تعلق به مدرسه سبب بهبود موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان ورزشکار نمی‌گردد. نتایج همچنین نشان داد سرسختی تحصیلی نقش میانجی‌گری میان احساس تعلق به مدرسه و موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان ورزشکاران را دارا است. با توجه به نتایج مشخص گردید موفقیت تحصیلی دانشآموزان ورزشکار نیازمند بهبود سرسختی تحصیلی است. لذا متناسبسازی محیط ورزشی دانشآموزان جهت بهبود سرسختی تحصیلی آنان میتواند موفقیت تحصیلی را تسهیل نماید.