TEKİL KUVVETLE YÜKLENMİŞ ÖRGÜLÜ ÇELİK FİBER TAKVİYELİ TERMOPLASTİK KOMPOZİT ANKASTRE KİRİŞLERDE ARTIK GERİLME ANALİZİ - Gürkan ALTAN; Gökmen ATLIHAN; Muzaffer TOPCU (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2004)
Bu çalışmada tekil kuvvetle yüklenmiş örgülü çelik fiber takviyeli termoplastik kompozit kirişlerde elasto-plastik gerilmeler incelenmiştir. Plastik bölgenin yayılışı ve ?x artık gerilmesi 0, 15, 30 ve 45 derecelik takviye açıları için tanımlanmıştır. Akma başlangıcı 0 ve 45 derecelerde kirişin alt ve üst yüzeylerinde kiriş candan eşit uzaklıklarda birlikte başlamıştır. İç kuvvetlerin tanımlanmasından sonra artık gerilme bileşenlerinin dağılımı bulunmuştur. Artık gerilmeler kirişin alt ve üst yüzeylerinde maksimumdur.