İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PERSPEKTİFİNDE GÖREVE YENİ BAŞLAYAN AKADEMİK PERSONELİN İŞE VE ORTAMA UYUM PROBLEMLERİ - Ramazan Erdem; Muhammet Hamdi Mücevher (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2014)
Bu araştırmanın temel amacı, göreve yeni başlayan akademik personelin işe ve ortama uyumuile ilgili karşılaştığı problem ve güçlükleri incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu göreve yeni başlayan (1 – 3 yıl) toplam 90 akademik personel oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, 49 sorudan oluşan bir anketin akademik personele uygulanması ile elde edilmiştir. Anket yoluyla toplanan verilerin analizinde SPSS (Statistical Packages for the Social Sciences) 16.0 paket programı kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, göreve yeni başlayan akademik personelin büyük çoğunluğu, akademik iş hayatına ve ortama uyum sağlamada, bilgilendirilmede ve görev ve yetkilerini algılamada çeşitli zorluklar ile karşılaşmaktadır.