شناسایی و تدوین شاخص‎های ارزیابی عملکرد اخلاق‎مدار کارکنان سازمان کمیته امداد امام خمینی(ره) در پرتو سیره امام علی(ع) با تمرکز بر رعایت عدالت در مواجهه با جامعه هدف - مهلا السادات حسینی; علی رضائیان; علی اصغر پورعزت (اسلام و مدیریت, 2023)
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی شاخص‎های ناظر بر ارزیابی عملکرد سازمان‎های متولی فقرزدایی، با توجه به سیره امام علیj به منزله اسوه حکمرانی اخلاقی در جامعه اسلامی است. بدین ترتیب، پس از مطالعه نهج‎البلاغه و بررسی سیره امام علیj و با تأیید نظر خبرگان، کدهای مربوطه با استفاده از روش تحلیل تم در قالب 5 تم اصلی شامل عدالت رفتاری، عدالت سیاسی، عدالت فرهنگی، عدالت اقتصادی و عدالت توزیعی تدوین شدند. سپس کدهای به دست آمده، با عملکرد کارکنان کمیته امداد امام خمینیe، به مثابه نمونه‎ای از نهادهای متولی فقرزدایی، انطباق داده شدند.پژوهش حاضر از منظر روش‎شناسی در زمره پژوهش‎های آمیخته قرار می‎گیرد و به لحاظ هدف، از نوع پژوهش‎های کاربردی محسوب می‎شود. جامعه آماری این پژوهش، مشتمل بر کارکنان سازمان کمیته امداد امام خمینیe در استان تهران با جمعیتی بالغ بر 500 نفر است.براساس فرمول کوکران، 217 نفر مورد پژوهش قرار گرفتند. روایی پرسش‎نامه از سوی نظر خبرگان تأیید شد و از حیث پایایی پژوهش نیز ضریب آلفای کرونباخ 839٪ به دست آمد. برای بررسی ارتباط بین شاخص‎ها از نرم افزار SPSS و آزمون T تست تک نمونه‎ای استفاده شد. نتایج آزمون T تک نمونه‎ای نیز تأیید کرد که از میان مؤلفه‎های اصلی عملکرد اخلاق‎مدار براساس سیره امام علیj، در این سازمان، عدالت اقتصادی و فرهنگی در سطح مطلوب و عدالت رفتاری، عدالت سیاسی و عدالت توزیعی، از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.