Christelik-nasionaal? Op soek na ’n omvattender en indringender konsepsie - J.H. van Wyk (Koers : Bulletin for Christian Scholarship, 1979)
Die konsep van Christelik-nasionaal (CN) wortel in die dubbele oortuiging dat ’n nasie erken moet word maar terselfdertyd gekersten moet word. Dit gaan uit van die gedagte dat ’n nasie nie ’n irrelevante en terloopse gegewenheid is nie maar deur God vir ’n bepaalde tyd en situasie gewil is en met ’n bepaalde roeping of opdrag beklee is.