تحلیل اثر کاربرد مواد افزودنی و متغیرهای پرس روی خواص مکانیکی تخته فیبر با دانسیته متوسط با روش سطح پاسخ (RSM) - مرتضی ناظریان; امین دلیرزاده; سعیدرضا فرخ پیام (پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل, 2014)
در این پژوهش تاثیر پودر پوست بادام به ‌عنوان اکستندر رزین اوره فرم آلدئید، بر روی خواص مکانیکی تخته فیبر با دانسیته متوسط (MDF) ساخته شده از الیاف باگاس مورد مطالعه قرار گرفت. نسبت پودر پوست بادام به رزین اوره فرم‌آلدئید در پنج سطح (100:0، 95:5، 90:10، 85:15 و 80:20)، پارافین در پنج سطح (0، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد)، دمای پرس در پنج سطح (140، 150، 160، 170 و 180 درجه سانتی گراد) و زمان پرس در پنج سطح (5، 6، 7، 8، و 9 دقیقه) به‌ عنوان عوامل متغیر این مطالعه استفاده گردید. خواص مکانیکی شامل چسبندگی داخلی (IB)، مدول گسیختگی (MOR) و مدول الاستیسیته (MOE) تخته‌ها مورد آزمون قرار گرفت و نتایج با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پودر پوست بادام اثر معنی‌داری بر خواص مکانیکی تخته‌ها دارد به نحوی که افزایش پودر پوست بادام باعث افت مقاومت‌های مکانیکی شد. چسبندگی داخلی با افزایش پودر پوست بادام کاهش یافت، با این وجود چسبندگی داخلی همه تخته‌ها بالاتر از حد استاندارد EN بود. نتایج نشان داد که پودر پوست بادام در دماهای بالا عملکرد بهتری دارد. پارافین بطور کلی تاثیر منفی ناچیزی بر مقاومت‌های مکانیکی داشت. بر اساس نتایج بدست آمده، دمای پرس 160 درجه سانتی‌گراد و زمان پرس 6 دقیقه به‌عنوان بهترین شرایط پرس توسط روش سطح پاسخ (RSM) تعیین شد.