Perikhoresis' emansipatoriske impuls eller: Bert Brecht er død – leve Bert Brecht! - Tony Valberg (InFormation: Nordic Journal of Art and Research, 2013)
Hvilke likhetstrekk kan det være mellom så tilsynelatende forskjellige prosjekter som "lærestykkene" Bert Brechts publiserte i tiden 1929-1934 og den praksisen bandet Honningbarna utvikler i dag? Mest iøynefallende er kanskje det sterke emansipatoriske momentet begge prosjektene rommer. Begge representerer kunstforankrede strategier for å skape endring ved å intervenere i samfunnsveven. Ved å sammenligne prosjektenes ulike grep for intervensjon imøte med publikum, i møte med media, kollektive skapelsesprosesser og strategier for å utforske ennå navnløse sanselige felleskap, gir artikkelforfatteren slike estetiske spørsmål som blant andre Gregory Bateson, Jacques Rancière og Nicolas Bourriaud har ført i pennen en konkret forankring i en nordisk samtidspraksis.