Ентропійний аналіз процесу радіокерування рухомими об’єктами - V. O. Bychkovskyi; Yu. Yu. Reutska (Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kììvsʹkij Polìtehnìčnij Ìnstitut: Serìâ Radìotehnìka, Radìoaparatobuduvannâ, 2017)
На підставі макроскопічного підходу до аналізу процесу радіокерування встановлено співвідношення між швидкістю зміни ентропії об’єкта керування та швидкістю надходження керуючої інформації. Виконано декомпозицію системи радіокерування, враховано інформаційні зв’язки між об’єктом та керуючою частиною, встановлено необхідний час для зменшення ентропії до передбаченого значення. Проаналізована ситуація, яка виникає в умовах збільшення ентропії некерованого об’єкта. Встановлено умову зменшення ентропії в разі надходження керуючої інформації та необхідний час керування. Проаналізована ситуація, коли є відомими потенційні можливості системи радіокерування. Розглянуто вплив втрат інформації в об’єкті керування на закономірність зміни ентропії. Встановлено необхідний час керування в умовах втрат інформації. Визначено можливість реалізації процесу керування в умовах втрат інформації.