Almanyadaki Türklere Dair Beş Öykü - İbrahim Altuncu (Eskiyeni, 2006)
Almanya'nın göç tarihine baktığımızda bir şeyi kesinlikle söyleyebiliriz, ülke politikası bu konuda başarısız kalmıştır. Bu uzun bir hikâye. Ve biz bu hikâyeyi anlatacağız. Bu çerçevede göç olayını farklı açılardan ele alacağız. Bununla birlikte makaleye, göç olayını tek yönlü ele almış suçlaması yapılabilir. Makale tek yönlü, çünkü daha çok göçle ilgili başarısızlıkları konu edinmektedir. Makale çok yönlü, çünkü birçok alanda başarısızlık ve hata mevcut.