مدل‌یابى رضایت تحصیلى از روى شش‌عاملى شخصیت هگزاکو و سبک زندگى با میانجى‌گرى انگیزه پیشرفت در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن - تانیا طاهری; نسترن شریفی; مالک میرهاشمی (Majallah-i Dānishkadah-i Pizishkī-i Dānishgāh-i ̒ Ulūm-i Pizishkī-i Mashhad., 2024)
پژوهش حاضر با هدف تعیین برازش مدل ساختاری رضایت تحصیلى از روى شش‌عاملى شخصیت هگزاکو و سبک زندگى با میانجى‌گرى انگیزه پیشرفت در دانشجویان انجام گرفت. جامعه این مطالعه، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال تحصیلى 1402-1401 بودند. بااستفاده از روش نمونه گیری تصادفی 315 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها آزمون انگیزه پیشرفت هرمنس (1970)، مقیاس رضایت تحصیلی دانشجویان (ترک‌زاده و محترم، 1391)، پرسشنامه سبک زندگی (کرن و همکاران، 1993) و مقیاس 60 سوالی هگزاکو (اشتون و لی، 2009) می‌باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با رویکرد مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد مدل رضایت تحصیلى از روى شش‌عاملى شخصیت هگزاکو و سبک زندگى با میانجى‌گرى انگیزه پیشرفت در دانشجویان از برازش مطلوبی برخوردار است. تأثیر ابعاد ویژگی شخصیت هگزاکو بر رضایت تحصیلی معنادار است (0005/0>P)؛ بطوری‌که برای صداقت‌فروتنی 341/0=β، گشودگی به تجربه 426/0=β، وظیفه‌شناسی 513/0=β، برون‌گرایی 363/0=β، سازگاری 420/0=β، و برای هیجان‌پذیری 392/0-=β گزارش شد. سبک زندگی بر رضایت تحصیلی تأثیر دارد (412/0=β؛ 0005/0>P). همچنین، انگیزه پیشرفت بر رضایت تحصیلی تأثیر دارد (784/0=β؛ 0005/0>P). به‌نظر می‌رسد بررسی میزان رضایت از تحصیل و انگیزش تحصیلی دانشجویان بتواند شاخصی برای بهبود عملکرد تحصیلی باشد. همچنین، به‌نظر می‌رسد ارزش‌یابی‌ روانی و شخصیتی متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها بتواند موجب انتخاب رشته تحصیلی متناسب شده و رضایت تحصیلی بالاتری را ایجاد کند.