Yağsız süt tozunun gama ışını lineer inceltme katsayıları ve inceltme düzeltme faktörleri için gama spektrometri - Yusuf Aguş (Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2017)
Bu çalışmada, yağsız süttozu için geçirgenlik faktörleri, dahili inceltme düzeltme faktörleri ve gama ışını lineer inceltme katsayıları deneysel olarak bulunmuştur. Bu amaçla, n-tipi % 20 HPGe dedektör kullanılmıştır. 30.9, 59.5, 80.9, 276.4, 302.9, 356.0, 661.6, 1173.2 ve 1332.5 keV gama enerjileri için lineer inceltme katsayıları() ve dahili inceltme düzeltme faktörleri(Fatt) elde edilmiştir. Ölçülen lineer inceltme katsayıları 0.335, 0.150, 0.137, 0.084, 0.080, 0.078, 0.073, 0.052 ve 0.049 cm-1 dir. Ölçülen dahili inceltme düzeltme katsayıları 2.04, 1.41, 1.37, 1.22, 1.21, 1.20, 1.19, 1.13 ve 1.12 dir.