SÖZLÜKBİLİM VE ARAPÇA SÖZLÜK ÇALIŞMALARINA TARİHSEL BİR YAKLAŞIM - Galip Yavuz (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2002)
Bu çalışmamızın amacı, Arap dili alanında daha önceden yapılmış çalışmalar ışığında “sözlükbilimin” geçirdiği tarihsel evreleri değerlendirmektir.