Privremena mjera zabrane otuđenja broda : [prikaz presude] - Veljko Vujović (Uporedno pomorsko pravo, 1991)
Okolnost što dužnik - prema kojemu se zahtijeva privremena mjera zabrane otuđenja broda - od tog broda živi, nije dovoljan razlog da se dozvoli privremena mjera zabrane otuđenja broda.