ДО ПИТАННЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕМОЦІЙНО-ОСОБИСТІСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ В АНОМАЛЬНИХ ОСОБИСТОСТЕЙ З ПРОТИПРАВНОЮ ПОВЕДІНКОЮ - A. M. Bolshakova; T. O. Perevozna; I. O. Videnieiev; O. M. Khartsii (Law and Safety, 2018)
Досліджено особливості емоційно-особистісних тенденцій у правопорушників зі специфічними розладами особистості. Показано, що стійкі індивідуально-емоційні реакції аномальних особистостей, їх несвідомі спрямованості зумовлюють особливості їхньої соціальної поведінки, зокрема протиправної, шляхом активації захисних та компенсаторних механізмів. Провідні емоційно-особистісні тенденції психопата зумовлюють викривлення особистісної спрямованості та можливостей довільної регуляції власної поведінки, що, у свою чергу, створює умови для більш легкого формування протиправної поведінки, ніж у психічно здорової особистості.