Подолання конфліктних ситуацій при адмініструванні транспортних перевезень у логістичних системах - К. Б. Козак; В. А. Дроздова; Є. А. Дроздова (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2020)
Метою статті є проведення аналізу причин конфліктних ситуацій та конфліктів, що виникають у зв’язку зі складнощами адміністрування (управління) при транспортних перевезеннях, аналізу думок експертів-практиків та вчених щодо подолання подібних складних ситуацій. Оскільки під час управлін- ня логістичними процесами у посадових осіб є чітко регламентовані функції, за якими вони повинні фокусуватися саме на процедурах та контролю за їх виконанням, що іноді стає причинами виникнення конфліктних ситуацій та конфліктів. Завданням статті є встановлення найбільш типових причин конф- ліктних ситуацій в процесі адміністрування транспортних перевезень; встановлення між якими учасни- ками логістичної системи найбільш часто виникають конфліктні ситуації; які існують шляхи та інстру- менти визначення, згладжування і вирішення подібних складних ситуацій. Розглядаються тенденції розвитку логістичного менеджменту і логістики; поняття логістичної системи, конфліктної ситуа- ції/конфлікту та адміністрування. Аналізуються думки провідних фахівців ланцюга поставок Українсь- кого ринку. Необхідно підкреслити, що конфлікти які виникають при транспортних перевезеннях приз- водять до значних економічних та іміджевих збитків для підприємства та компаній-партнерів, особли- во при здійсненні міжнародних перевезень, а також залишаються поза уваги науковців хоча турбують представників бізнес-структур. Тому саме проблема якісного адміністрування транспортних переве- зень у логістичних системах і своєчасне виявлення та подолання конфліктів набуває актуальності.