Międzynarodowy Kongres Studiów Boecjańskich - Stanisław Longosz (Vox Patrum, 1981)
Sprawozdanie z Międzynarodowego Kongresu Studiów Boecjańskich, który odbył się w Pawii (Włochy) w dniach 5-8 października 1980 z racji 1500 rocznicy urodzin Boecjusza.