Vliv pobytového programu na atraktivitu Jizerských hor - Jan Činčera (Envigogika, 2013)
Článek prezentuje výsledky evaluace programu environmentální výchovy pro žáky ve věku 10-12 let. Cílem bylo analyzovat vliv programu na zvýšení atraktivity Jizerských hor. Výzkum (N=78) nepotvrdil vliv programu na měřenou proměnnou. Podle výsledků jsou Jizerské hory atraktivnější pro dívky, než pro chlapce. Věk negativně koreluje s atraktivitou. Na atraktivitu neměly vliv předchozí zkušenosti s Jizerskými horami. Článek dále diskutuje limity výzkumu a navrhuje možná vylepšení programu.