ПЕРСПЕКТИВИ ПРИСУТНОСТІ ІСПАНІЇ НА ТУРИСТИЧНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ - Олена Юдіна; Ганна Богородицька; Аліса Маленок (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена аналізу міста Королевства Іспанії на туристичному ринку України. Аналіз побудовано на аналізі статистичних даних. На основі даних побудовані висновки, щодо використання досвіду Іспанії вже самою Україною. Велика кількість туроператорів реалізують тури до Іспанії. В основному це культурно-пізнавальні тури, так як країна має достатньо вишукану старовинну архітектуру минулих століть. Туризм в Іспанії розвивається як система, яка приділяє всю увагу для ознайомлення з культурою країни, її духовними та релігійними цінностями, звичаями тощо. І має від цього великий дохід від туризму. Туристичний ресурсний потенціал – це сполучення історико-культурних та природних об’єктів, соціально-економічних та технологічних вимог для організації туристичного застосування певної території. Туристичний потенціал містить туристичні ресурси, як загальнодоступну частину туристської пропозиції. Оцінка туристичних ресурсів поділяється на види: суспільна, природна, подієва, технологічна, які мають власну побудову.