مقایسه‌ی عملکرد جای‌گذاری لوله‌ی قفسه‌ی سینه در خط وسط و خط آگزیلاری قدامی پس از عمل جراحی Coronary artery bypass graft در پیشگیری از بروز پلورال افیوژن - محمود سعیدی; نجمه رنجبر; میلاد سعیدی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2023)
مقاله پژوهشیمقدمه: پلورال افیوژن، یکی از عوارض بعد از عمل (Coronary artery bypass graft) CABG است که استفاده از Chest tube جهت پیشگیری از آن پیشنهاد شده است. به همین منظور مطالعه‌ی حاضر با هدف مقایسه‌ی عملکرد جایگذاری Chest tube در Mid line و Anterior axillary پس از عمل جراحی CABG در پیشگیری از بروز پلورال افیوژن پرداخته شده است.روش‌ها: این مطالعه‌ی گذشته‌نگر بر روی 99 پرونده از بیماران تحت عمل CABG در سال‌های 1395 تا 1396 که پس از عمل برای آنان Chest tube به یکی از دو روش جایگذاری در خط وسط قفسه‌ی سینه و یا خط آگزیلاری قدامی تعبیه شده، صورت گرفته‌اند. از پرونده‌ی این بیماران سن، جنسیت بیمار، مدت زمان پمپ، مدت زمان جراحی، تعداد گرافت، وقوع پلورال افیوژن، میزان خون درناژ شده ثبت شد و در بین دو روش مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته‌ها: دو گروه از نظر حجم درناژ از Chest tube و مدت زمان جراحی در بین دو گروه اختلاف معنی‌داری نداشتند. میزان فراوانی پلورال افیوژن در گروه میدلاین، 14 درصد و در گروه آگزیلاری قدامی، 14/3 درصد بود که تفاوتی بین دو گروه بر اساس فراوانی پلورال افیوژن وجود نداشت.نتیجه‌گیری: هر دو روش جایگذاری Chest tube در Midline و Anterior axillary دو روش مفید جهت جلوگیری از پلورال افیوژن بعد از عمل CABG بود.