Lwów i jego mieszkańcy w latach 1847-1850 w świetle „Pamiętników” Ksawery z Brzozowskich Grocholskiej - Wiktoria Kudela-Świątek (Krakowskie Pismo Kresowe, 2021)
LVIV AND ITS INHABITANTS IN 1847-1850 IN THE LIGHT OF THE SO-CALLED “MEMOIRS” OF KSAWERA GROCHOLSKA NEE BRZOZOWSKA