Przepisy i zalecenia budowy wybranych urządzeń energoelektronicznych - P. Mysiak (Scientific Journal of Gdynia Maritime University, 2017)
W artykule omówiono wybrane zagadnienia związane z projektowaniem wielopulsowych prostowników dużej mocy, wyposażonych w system sprzężonych elementów magnetycznych. Ponadto przeanalizowano problemy dotyczące konstrukcji elektromagnetycznych oraz zagadnienia związane z przepisami i zaleceniami dotyczącymi budowy urządzeń energoelektronicznych.