Amelogenezis imperfektalı iki hastada estetik ve fonksiyonun sağlanması: olgu sunumu - Behiye Bolgul; Sema Celenk; Nihal Hamamci; Emrah Ayna; Buket Ayna (Cumhuriyet Dental Journal, 2011)
Amelogenesis imperfecta is a rare hereditarycondition in which enamel structure without evidence of sistemic disorders. Amelogenesis imperfecta is a disorder, requiring treatment due to esthetical, functional and related psychosocial problems. This article represents, two patients reffered to our clinic suffering from amelogenezis imperfecta who overcame the esthetical, functional and psychosocial problems by receiving multidisciplinary team rehabilitation. ÖZET Amelogenezis imperfekta herhangi bir sistemik hastalık olmaksızın mine yapısında belirgin bozuklukla karakterize nadir görülen herediter bir anomalidir. Amelogenezis imperfekta estetik, fonksiyon ve buna bağlı psikososyal sorunlarla hastanın hekime başvurması sonucu tedavi ihtiyacı doğurmaktadır. Bu makalede, kliniğimize başvurmuş amelogenezis imperfektalı iki kardeşin multidisipliner tedavi yaklaşımı sonucu estetik, fonksiyonel ve psikososyal problemlerinin ortadan kaldırıldığı bir vaka raporu sunulmaktadır. Anahtar Kelimeler: Amelogenezis imperfekta, hipoplastik tip, protetik tedavi.