BRETTON WOODS ELŐTT: A KEYNES-TERV ALAPVÁLTOZATA, VALAMINT WHITE ELLENJAVASLATA ÉS A LEGFONTOSABB TANULSÁGOK - GYÖRGY SZAKOLCZAI (Köz-gazdaság, 2020)
Ezen írás célja a jelenlegi nemzetközi pénzügyi intézmények, elsősorban a Valutaalap kialakulásának és az akkori vitáknak az ismertetése, működésük alapelveinek, az ezzel kapcsolatos tapasztalatoknak, valamint a mindebből levonható tanulságoknak és következtetéseknek, továbbá mindenek előtt a pénzügyi rendszer kívánatos jövőjére vonatkozó javasatoknak a leírása és összefoglalása. Ez a cikk tehát elsősorban a Keynes-terv második, a hivatalos nemzetközi tárgyalásokat megindító változatát ismerteti, valamint az ezzel nagyrészt ellentétes amerikai White-tervnek az ezzel szembeni kritikáját.