iHVAN-I SAFA'NIN, X. YÜZYIL İSLAM DÜNYASININ FELSEFE VE BİLİM DÜZEYİNE IŞIK TUTAN BİR SÖZLÜK DENEMESİ - Enver Uysal (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2002)
Bu çalışmada, önce kısaca lhvan'ın kimliği, felsefe ve bilim anlayışı ile bilimieli sınıflamasına değinilmiştir. Sonra da lhvan'ın "Tanımlar Risalesi (fi'I-Hudüd ve'r-Rusüm):'ne dayanarak, X. yüzyıl Islam dünyasının felsefe ve bilim düzeyi hakkında fikir veren ve o dönem bilim çevrelerinde tedavülde olan felsefi ve bilimsel kavramıara alfabetik olarak yer verilmiştir