Učeča se družina. Možnosti za neformalno izobraževanje v družinah - Katjuša Ferletič (AS: Andragoška Spoznanja, 2003)
v sodobni druzbi se sreeujemo s stevilnimi priloznostmi za ucenje, saj so za uspdno in zadovoljivo bivanje dolocene spretnosti in znanja mqm. z narascajocim obsegom izobrazevanja narascajo tudi izobrazevalne naloge druzine, ceprav vse druzine niso v enaki meri kos tem nalogam. Razlike so navadno povezane s kulturnimi okoliscinami, socialnim statusom in izobrazbo starsev.