Prosthetic Mitral Valve Dehiscence Related to Infective Endocarditis and Effect of Factor II, VII, IX, X (Cofakt ®): Case Report - Habib Cakir; Yuksel Besir; Ismail Yurekli; Orhan Gokalp; Ersin Celik; Kamil Asar; Ali Gurbuz (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 2014)
Bu yazida mekanik mitral kapak replasmani sonrasi 7. ayda gelisen infektif endokardite bagli kapak dehisensi nedeniyle opere ettigimiz 33 yasinda bir erkek hastayi sunulmustur.Infektif endokardite bagli mekanik mitral kapak dehisensi olan hastalarin, acil endikasyonlar disinda ameliyati tolere edebilecek hemodinamik ve labaratuvar ozelliklere sahip oldugu zaman ameliyata alinmasi gerekmektedir. Bu hemodinamik ve labaratuvar parametrelerinin hizli bir sekilde stabilize edilmesi ile ameliyat basarisinin artacagi kanaatindeyiz. Bu amacla, taze donmus plazma tedavisi ile INR yuksekligi gerilemeyen hastalarda Cofact® (protrombin kompleks konsantresi) kullanilabilir. [Cukurova Med J 2014; 39(2.000): 365-368]