Nærhed i fjernundervisning – om brugen af audio og video i sprogundervisning - Anne Chresteria Neutzsky-Wulff (Læring og Medier, 2009)
Denne artikel videregiver erfaringer med anvendelse af audio & video i et undervisningsprojekt på Københavns Universitet på Elementarkursus i Græsk & Latin, SAXO-Instituttet, hvor fjernundervisning i sproglæring udvikles. Med udgangspunkt i tre forskellige audio- og videoteknikker, optagelse af audio og video på den elektroniske læringsplatform It's Learning, screen-capture-teknik og videokonference, udvikles redskaber med forskellige pædagogiske formål. En oplagt anvendelse af audio & video er som et uformelt og nemt tilgængeligt underviserredskab, der kan indgå på lige fod med anden underviserfeedback i det virtuelle studiemiljø. Gennemgangen af redskaberne opdeles i almene og fagspecifikke elementer. Nøgleord i projektet er differentiering og etablering af et gunstigt og udfordrende studiemiljø med henblik på at skabe nærhed i fjernundervisning. Artiklen er en gennemgang af de måder, hvorpå audio og video anvendes i projektet, samt en evaluering af de hidtidige erfaringer i forhold til den didaktiske nytte af audio og video.