НЕГЛИБОКІ ШТУЧНІ НЕЙРОННІ МЕРЕЖІ У МЕНЕДЖМЕНТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ - Георгій Лявинець; Олександр Люлька; Юрій Ткачук (Економіка та суспільство, 2024)
Нейронні мережі стають критично важливим інструментом управління готельною та ресторанною індустрією в сучасних нестабільних, часто кризових умовах, покращуючи обслуговування клієнтів, оптимізуючи операції та допомагаючи підприємствам адаптуватися до мінливих вимог ринку. Вони дозволяють компаніям/корпораціям з готельно-ресторанної індустрії обробляти та аналізувати величезні обсяги даних і надавати прогнозну інформацію, що робить їх важливими для прийняття управлінських рішень у різних сферах, стимулюючи ефективність, персоналізацію та генеруючи оптимальні операційні, тактичні та стратегічні рішення. Основною метою даного науково-практичного дослідження було дослідження методології, технології та практичних рекомендацій щодо використання саме неглибоких (на першому етапі комплексу авторських досліджень) штучних нейронних мереж в тактичному та стратегічному менеджменті готельно-ресторанного бізнесу (з урахуванням національної, макроекономічної специфіки та галузевих особливостей готельно-ресторанної справи). В подальших авторських дослідженнях (на другому етапі) буде приділена увага глибоким штучним нейронним мережам в операційному та тактичному менеджменті готельно-ресторанної індустрії.