بررسی روش مشاورۀ ازدواج توسط خبرگان مشاورۀ ازدواج و استخراج الگوی مشاورۀ پیش از ازدواج خبره‌محور - سمیه کاوه‌ای; زهرا یوسفی; هاجر ترکان (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2022)
هدف از پژوهش حاضر، تدوین مدل مشاورۀ ازدواج مبتنی بر تعیین روند و محتوای مشاورۀ ازدواج بر اساس نظر خبرگان مشاورۀ ازدواج در شهر اصفهان بود. پژوهش از نوع کیفی و تحلیل مضمون بود. جامعۀ این پژوهش کلیۀ متخصصان خبره در زمینۀ مشاورۀ ازدواج بود. روش انتخاب شرکت‌کنندگان به روش هدف‌مند از بین مشاوران ازدواج و مشاوران مشهور به این تخصص بود. ملاک تعداد شرکت‌کنندگان بر اساس رعایت اصل اشباع بود دادهها بود. روش گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بود که حاوی سؤالات مرتبط با تجربه مشاورۀ پیش از ازدواج بود. دادههای حاصل از مصاحبه به کمک روش تحلیل مضمون Braun, & Clarke (2006) تحلیل شد. نتایج تحلیل مضمون نشان داد که مشاورۀ ازدواج خبره‌محور شامل شش مقولۀ اصلی؛ شناختها، مهارتها، الزامات، شکلدهی مرزها، تنظیم قدرت و کنترل و شکلدهی و حفظ صمیمت بود که هریک خرده‌مقولاتی را در بر میگرفت که ابعاد مختلف زندگی زوجی و خانوادگی را از گذشته تا به آینده تحت پوشش قرار میداد. با توجه به نتایج حاصل می‌توان نتیجه گرفت که مدل مشاورۀ پیش از ازدواج خبره‌محور مدل جامعی است که قابلیت استفاده در مشاورۀ ازدواج برخوردار است.