Hrnečku, vař aneb Separace proměnných v české pohádce - Jiří Nečas (Envigogika, 2008)
Počátkem devadesátých let minulého století jsem se sešel s přítelem teologem, který vyučoval na jedné technické vysoké škole společenské nauky. Při promýšlení náplně pro tento předmět měl zajímavý nápad: použít jako výchozí materiál pohádky.