Kursändring – att få språket att bära genom högskoleutbildningen - Charlotte Hurdelbrink; Susanne Engström; Birgit Fahrman (Högre Utbildning, 2022)
På en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), ett program för blivande lärare, har en seminarieserie kring språkutvecklande arbetssätt genomförts för lärarutbildarna. Syftet med seminarieserien var i första hand att ge lärarutbildarna nya insikter i och ökad förståelse för lärarstudenternas situation när det gäller det akademiska språket och skrivandet. Syftet var också att förändra kursernas upplägg för att öka lärarstudenternas möjlighet att utveckla sitt skrivande och öka deras känsla av inkludering inom programmet. I texten beskrivs genomförandet av seminarierna samt införandet av en integrerad språkstrimma. De preliminära resultat som i nuläget kan uttolkas visar att förändringarna medverkar till att underlätta språkutvecklingen för studenterna.