Innledning - Marianne Hafnor Bøe; Nora S. Eggen; Eirik Hovden (DIN, 2024)
I dette temanummeret av DIN presenteres videreutviklede konferanseinnlegg fra forskningskonferansen Islamforskning i Norge 200 år etter Holmboe: hvem, hva, hvorfor? Konferansen fant sted 28. – 29. oktober 2022, med det formål å samle så mange som mulig av forskere i Norge fra ulike disipliner og fagområder relatert til islam og muslimer. Konferansen var ment å på den ene siden synliggjøre fagmiljøer og enkeltforskere for hverandre, og på den andre siden å være en anledning til å videreutvikle fagkritiske samtaler på tvers av institusjoner og disipliner. Konferansen var også åpen for publikum.