КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ПІДГОТОВКИ ІНЖЕНЕРІВ-ПРОГРАМІСТІВ - Dmytro E. Shchedrolosev (Інформаційні технології і засоби навчання, 2011)
На основі проведеного аналізу вимог сучасного ринку праці до ІТ-фахівців, системи грейдів ІТ-компаній, було визначено складові професійної компетентності в структурі особистості інженера-програміста, сформованість яких є необхідною для успішного працевлаштування випускника ВНЗ, подальшого професійного зростання і кар’єрного зростання. Розглянуто особливості вимог до працівників різних рівнів і ІТ-спеціалізацій у розрізі професійного досвіду, особистісних якостей, спрямованості та рефлексії. Розроблено модель структури професійної компетентності майбутнього інженера-програміста.