Değerler Eğitimine Doğru - Mustafa Köylü (Eskiyeni, 2006)
Tarih boyunca eğitimin arkasında yatan temel fikir, mevcut kültürü çocuklara ve gençlere aktarmak ve onları mümkün olduğu kadar bilgilendirmek suretiyle, maddi alanda gelişmeler sağlamaktı.