بررسی تأثیر دمـای پخـت بر ویژگی‌های مغناطیـسی و سـاختاری نانـوذرات فریـت اسپینلی سرب (PbFe2O4) - زینب شریفی; سید ابراهیم موسوی قهفرخی; مرتضی زرگر شوشتری (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2016)
در این کار نانوذرات فریت اسپینلی سرب ) (PbFe2O4به‌روش سل‌_ ژل تهیه گردید. نخست ژلی از نیترات‌های فلزی با نسبت‌های مولی معین تهیه و سپس تأثیر دمای پخت بر ویژگی‌های مغناطیسی و ساختاری فریت اسپینلی سرب مورد بررسی قرار گرفت. بازه‌ی دمای پخت نانوذرات ساخته‌شده با آنالیز گرمایی TG/DTA) ) مشخص گردید. ویژگی‌های ساختاری و مغناطیسی نمونه‌ها با پراش‌سنجی پرتوی ایکس ((XRD، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) ، اسپکتروفوتومتری تبدیل فوریه‌ فروسرخ FT-IR)) و مغناطیس‌سنج نمونة ارتعاشی(VSM) مشخصه‌یابی شد. الگوهای پراش پرتوی ایکس نمونه‌ها نشان داد که با افزایش دمای پخت درصد فاز اسپینلی فریت سرب افزایش و درصد ناخالصی‌ها همانند اکسید سرب و هماتیت کاهش یافته است. نتایج بررسی‌های میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان داد که ذرات، نانو بوده اما بهم چسبیده‌اند. هم‌چنین مرز میان نانوذرات با افزایش دما مشخص‌تر واندازه‌ی آن‌ها افزایش می‌یابد. منحنی پسماند نمونه‌ها نشان داد که با افزایش دما میدان وادارندگی افزایش می‌یابد. اسپکتروفوتومتری تـبدیل فوریه‌ فروسرخ گرفته شده از نمونه‌های پختـه ‌شده در دماهای 650 و C°700 ساختار اسپینلی در نمونه‌ها را تأیید می‌کند.