ارائه خدمات مالی به زنان : مروری بر تجربیات جهانی - محمد مهدی رحمتی; محمد سزاوار (زن در توسعه و سیاست, 2002)
این مقاله نگاهی اجمالی به تجربه کشورهای جهان در زمینه ارائه خدمات مالی به زنان دارد. کشورهای مورد بررسی شامل کشورهای در حال توسعه اسلامی و غیراسلامی و توسعه یافته می‏باشد در این کشورها سازمانهای دولتی یا غیردولتی برای ارائه خدمات مالی به زنان تاسیس شده‏اند. اهداف تاسیس، روش کار، حوزه فعالیت وچارچوب عملکردی این سازمانها بصورت خلاصه بحث شده است. برخی از مهمترین خدمات و طرحهای غیراعتباری ارائه شده به زنان توسط این سازمانها معرفی می‏گردد. از آن جمله خدمات رفاه اجتماعی، آموزشی در زمینه‏های فنی ومدیریتی برای کسب مهارتهای لازم، فعالیت‏هایی در زمینه کسب استقلال اقتصادی، خدمات مشاوره‏ای و فرهنگی و انجام پروژه‏های پژوهشی. نکته قابل توجه در این مطالعه تفاوت میان رهیافت‏ها، نوع خدمات، اهداف و عملکرد سازمانها در کشورهای توسعه یافته در مقایسه با کشورهای در حال توسعه است.