DAİRESEL KESİTLİ BİR BORUNUN GİRİŞİNE YERLEŞTİRİLEN DELİKLİ SABİT KANATÇIKLI DÖNME ÜRETİCİNİN ISI GEÇİŞİ VE BASINÇ DÜŞÜŞÜNE ETKİLERİ - Cengiz Yıldız; Zeki Argunhan (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2006)
Bu çalışmada iç içe borulu ısı değiştirgecinde farklı delik sayılı dönme üreticilerin ısı transferine ve basınç düşüşüne etkisi deneysel olarak araştırılmıştır. Bu amaçla değiştirgecin 60 mm çapındaki iç borunun girişine 55º kanat açısına sahip ve kanatlarında birer, ikişer, üçer ve dörder adet dairesel delikler bulunan dönme üreticiler yerleştirilerek deneyler yapılmıştır. Bunlar iç borunun girişine rahat takılıp sökülebilecek şekilde dizayn edilmişlerdir. İç borunun içinden sıcak akışkan olarak hava, iç borunun dışından ise soğuk akışkan olarak su geçmektedir.