بررسی اثر ارتقادهنده های پتاسیم و لانتان بر عملکرد کاتالیست نانوساختاری آهن در سنتز فیشر- تروپش - یحیی زمانی; علی مهاجری; مهدی بکاولی; محمد رحیمی زاده; سید مهدی سیدی (Pizhūhish-i Naft, 2015)
سنتز فیشر - تروپش روشی مناسب برای تولید سوخت پاک و هیدروکربن‌های سنگین از طریق واکنش هیدروژناسیون منوکسیدکربن در حضور کاتالیست است. در این مقاله نانوکاتالیست‌های (100Fe/4Cu/2K (FCK2), 100Fe/4Cu/2La (FCLa2 و (100Fe/4Cu/1La/1K(FCKLa برحسب نسبت اتمی از آهن، مس، پتاسیم و لانتان به روش میکروامولسیون تهیه شد. از روش‌های XRD ،BET ،TEM و TPR جهت تعیین اندازه ذرات، مساحت سطح کاتالیست، ساختار فازی و دمای احیای کاتالیست‌های سنتزی استفاده گردید. عملکرد کاتالیست‌های سنتزی در یک راکتور بستر ثابت در شرایط عملیاتی oC 290، فشار atm 18، نسبت هیدروژن به منوکسید کربن 1 و سرعت فضایی (NL/(h.g.cat 3 بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که نانوکاتالیست آهن حاوی دو ارتقا دهنده پتاسیم و لانتان، فعالیت سنتز فیشر - تروپش و واکنش شیفت گاز- آب بالاتری دارد و گزینش‌پذیری متان تا 8/10%، کاهش و میزان تبدیل منوکسید کربن به 9/86% افزایش می‌یابد