الگوی تغییرات فصلی بانک بذر خاک ذخیرگاه سفید پلت پارک جنگلی نور - اعظم نورایی; سید غلامعلی جلالی; امید اسماعیل زاده (پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل, 2014)
در این مطالعه الگوی تغییرات فصلی بانک بذر خاک ذخیرگاه سفید پلت پارک جنگلی نور بررسی گردید. نمونه برداری از پوشش گیاهی رو زمینی به روش براون بلانکه و مطالعه بانک بذر خاک در طی سه فصل پاییز، زمستان و بهار به روش کشت گلخانه ای انجام شد. نتایج نشان داد که بیشینه و کمینه متوسط اندازه بانک بذر خاک منطقه مربوط به فصول پاییز و بهار به ترتیب با تراکم بذر 747 و 426 بذر در متر مربع می‌باشد. تحلیل شاخص های عددی تنوع زیستی نشان داد که ترکیب گیاهی بانک بذر خاک منطقه در طی فصول مختلف سال از نظر شاخص های تنوع گونه ای با یکدیگر اختلاف نداشته اما مقادیر شاخص های یکنواختی آنها در فصل بهار در سطح بالاتری نسبت به دو فصل پاییز و زمستان قرار دارد. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد تنها بذور 5 گونه درختی انجیر، توت، آلوچه، توسکا قشلاقی و سفیدپلت در بانک بذر خاک فصل بهار که نماینده بانک بذر خاک پایدار می باشد حضور می یابند. در این ارتباط بذور درختان سفیدپلت با متوسط تراکم 83 عدد بذر در متر مربع فقط در بانک بذر خاک فصل بهار حضور می یابد که این مسئله زودگذر بودن بانک بذر درختان سفیدپلت را دلالت می کند. به طور کلی نتایج تحقیق حاضر تصریح می‌کند علت اصلی عدم موفقیت تجدیدحیات بذری سفید پلت در منطقه به دلیل پایین بودن قوه نامیه بذور نبوده بلکه به دلیل پایین بودن درجه ماندگاری بذور این گونه می باشد.