ОРГАНІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ УПРАВЛІННЯ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПОСЛУГ В ЗАКЛАДАХ РОЗМІЩЕННЯ ПІВДНЯ УКРАЇНИ - Andzhela Dyakonova; Lyudmila Titomir; Karina Zhovtyak (Економіка та суспільство, 2021)
Впровадження в Україні ринкових відносин і створення конкурентного середовища змінили умови роботи готельного бізнесу. З переходом до ринкових відносин, структура управління в закладах готельного господарства повинна створювати умови для найкращого використання як матеріально-технічної бази підприємства, так і колективного потенціалу обслуговуючого персоналу, його творчих і інтелектуальних можливостей. Необхідність створення організаційної структури управління пов’язана з раціональним розподілом прав і обов’язків між окремими підрозділами організації, чітким визначенням взаємодії структурних ланок у виробничому процесі для оперативного контролю якості наданих послуг. Робота закладів готельного господарства повинна бути орієнтована на різні види послуг і потреби споживачів.