Upravljanje znanja v organizacijah - Maja Barbara Muc (AS: Andragoška Spoznanja, 2003)
Vstopili smo v druzbo znanja, kjer znanje ni samo se en vir poleg tradicionalnih dejavnikov proizvodnje, ki so nekoc veljali za najpomembnejse sredstvo (zemljisce, kapital, stroji). V tej dobi moramo sprejeti miselnost, da prihodnost pripada "umskim delavcem", ki pri svojem delu uporabljajo eksplicitno in implicitno znanje. O samem znanju so razpravljali filozofi ze pred nasim stetjem (Platon), v moderni zgodovini pa se je o zacetkih upravljanja znanja zacelo razmisljati v prejšnjem stoletju.