ПЛАНУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ СИСТЕМ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - Євген Медведєв; Юлія Попова; Ольга Петренко (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто Визначено важливість формування та ефективного управління логістичними системами на засадах використання штучного інтелекту, як ключового фактору конкурентоспроможності підприємства, що є невід’ємною частиною стратегії оптимізації та підвищення продуктивності його діяльності. Розглянуто вплив штучного інтелекту на процеси планування логістичних систем із врахуванням новітніх інформаційних та цифрових технологій й методів. Проаналізовано особливості застосування інтелектуальних алгоритмів та методів машинного навчання для оптимізації ключових аспектів логістики, таких як маршрутизація транспорту, управління запасами та прогнозування попиту. Розглянуто особливості використання штучного інтелекту для вирішення завдань з формування графіків, планування виробництва та функціональної взаємодії з партнерами у ланцюгу постачання товарів та послуг. Визначено важливість розробки інтегрованих систем штучного інтелекту, на основі яких виникає можливість забезпечення автоматизації та розширеної аналітики для більш ефективного прийняття управлінських рішень.