Konference "Aktuální problémy právní vědy" - Jan Filip (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2006)
Ve dnech 15. a 16. června 2006 uspořádala Právnická fakulta v Olomouci mezinárodní konferenci u příležitosti Monseho dnů. S ohledem na její průřezový charakter nebylo téma určeno konkrétně, nýbrž obecně, když jako její téma uvedli organizátoři aktuální problémy právní vědy. Konference byla pořádána pod hlavičkou osobnosti Josefa Vratislava Monseho, který žil v letech 1733 až 1793, a patřil k nejvýznamnějším představitelům osvícenství své doby na Moravě. Jeho působení je spjato rovněž s výukou práva na olomoucké univerzitě, a po dobu dvou let i v Brně.