Hidrogeografske metode ocenjevanja nemerjenih obdobnih pretokov v Sloveniji - Tajan Trobec (Dela, 2008)
V prispevku so predstavljene hidrogeografske metode, ki se uporabljajo za ocenjevanje obdobnih pretokov, t. j. več letnih povprečnih pretokov, na vodotokih, ki niso neposredno vključeni v mrežo vodomernih postaj. V uvodnem delu so predstavljena teoretska izhodišča in metodološki postopki ocenjevanja,v nadaljevanju pa smo opozorili na različne omejitve, katerim smo pri tem izpostavljeni.